T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Şehit İbrahim Betin Anaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulun TARİHÇESİ

Okulumuz 2012 yılında  TOKİ (Toplu Konut İdaresi) tarafından yaptırılmıştır.

Buhari  İHO Ortaokulu,Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi,Buhari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi,Konya Spor Lisesi,Yazır Anaokulu Lisesi öğrencilerine hizmet vermiştir.

2018 yılı MEB onayı ile Hakkari de 29 Temmuz 1996 yılında şehitlik mertebesine ulaşan Jandarma kıdemli üst çavuş İbrahim Betin'in ismi verilmiştir.

2018 -2019 Eğitim -Öğretim yılında Şehit İbrahim Betin İlkokulu olarak açılmıştır.300 ilkokul ,25 anasınıfı öğrencisiyle açılan okulumuz 1450 ilkokul,250 anaokulu öğrencisiyle  eğitime devam etmektedir.

2021-2022 eğitim öğretim yılında tam gün eğitimden ikili eğitime geçilmiştir.24 derslik olarak yaptırılan okulumuzda 1 okul müdürü,3 müdür yardımcısı olmak üzere 4 idareci bulunmaktadır.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 10 şubeli anasınıfımız ikili eğitim olarak MEB kararıyla Şehit İbrahim Betin Anaokulu ismini alarak anaokuluna dönüştürülmüştür.

Okulumuz Bisiklet Garajı ve parkuru,Akıl Zeka Oyunları Atölyesi,Tasarım Beceri Atölyesi,Masal Odası,Oyun Terapi Odası,Destek Eğitim odası,Halk oyunları salonu, Uygulama bahçesiyle öğrencilerini ders dışı farklı  imkanlar sunmaktadır.Okulun Kurucu Müdürü Selçuk ERKOÇ’tur

Öğretmenlere yeni nesil öğretmenler odası (otağı muallim) ve  spor salonumuz bulunmaktadır.7500 kitap arşiviyle kütüphanemiz ve 130 kişilik çok amaçlı salonumuz bulunmaktadır.Okulumuzun kendine ait öğretmenleri tarafından yazılan okul marşı ve öğrenciler tarafından belirlenen KAREMEL isminde bir maskotu da bulunmaktadır.Değerler eğitimini anlatan Kanka Karemel isimli hikaye kitabı da yazılmıştır.

Okul maskotıumuz rehberlik servisinde de kullanılmaktadır.Erasmus+ ve etwinnig çalışmaları yapılmaktadır.Ayrıca Özdenetim 4.0 uygulaması projeleri uygulanmaktadır. Sınıflarımız FCL formatında yapılmıştır.Tüm sınıflarımızda fiber internet bağlantılı akıllı tahtalarımız mevcuttur.

Aklı selim,kalbi elim,zevki selim sahibi değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek hedefindeyiz.Hedeflere değer katan okuluz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.05.2023 - Güncelleme: 13.05.2023 10:55 - Görüntülenme: 66
  Beğen | 0  kişi beğendi